Aconseguir que les persones assoleixin una vida plena és el principal objectiu del coaching. Així ho van explicar l’Ana Guiu, experta en tallers d’autoconeixement personal i el Fernando Sinesio, expert en gestió del canvi i creixement creatiu, en el Taller que la Comissió de Joves Directius de l’AED va oferir als seus socis de franc el passat 10 de febrer.
En un procés de coaching, el coach acompanya el seu client (o coachee) en el procés de descobrir en quina situació es troba i cap a l’objectiu o futur al qual es vol dirigir. On vols anar o en qui et vols convertir» aquesta és la difícil pregunta que s’ha de plantejar el couchee en el moment de sotmetre’s a un procés de coaching.
Amb la frase Creem el que creiem», l’Ana Guiu va explicar de quina manera les nostres creences condicionen els nostres actes. Identificar quines són les creences limitants, les suposicions que limiten la nostra voluntat i els nostres actes i, per tant, ens impedeixen la consecució dels nostres objectius.
Entre el Couch i el coachee s’ha d’establir sempre una relació de confiança. El Coach parteix de la base que el seu client és una persona creativa, completa i plena de recursos i, per tant, capaç de tot. Sobre aquesta premisa, i sempre amb la confiança del coachee, el Coach acompanya el seu client en aquest procés d’autoconeixement i desenvolupament personal oferint-li suport, estímuls, fent el rol de «mirall». Mai donant consells. El principal objectiu del Coach és que el coachee aconsegueixi per ell mateix una vida plena, és a dir, que visqui la vida essent fidel cada dia els seus valors personals, aquells que realment sent.
A partir d’unes dinámiques de joc, l’Ana i el Fernando van oferir als socis assistents al Taller la possibilitat d’indagar en els seus sentiments, intentant reconéixer quines sensacions internes ens produeixen algunes de les situacions, personals i professionals, a les que un directiu ha de fer front a diari.
Els socis assistents a aquest Taller de Coaching van valorar molt positivament l’experiéncia.