Engegada del projecte de Gas Natural licuat de Gassi Touil a Algéria

Repsol YPF, Gas Natural, i Sonatrach van signar avui l’acord per a la constitució d’una societat conjunta per a la construcció d’una planta de gas natural licuado (GNL) en el projecte integrat de gas de Gassi Touil, a Algéria.

L’acte va tenir lloc a Alger, amb la preséncia del ministre algeriá d’Energia i Mines, Chakib Khelil, i dels presidents de Repsol YPF, Antonio Brufau, Gas Natural, Salvador Gabarró, i de Sonatrach, Mohamed Meziane. L’acord va ser signat pel vicepresident Executiu de Downstream de Sonatrach, Abdelhafid Feghouli, el Director General de Upstream de Repsol YPF, Nemesio Fernández-Cuesta, i el Conseller Delegat de Gas Natural, Rafael Villaseca.

La nova companyia, denominada Societat de Licuefacción, (SDL) construirá i operará la planta de licuefacción de gas natural que forma part d’aquest projecte, el qual contempla l’exploració, producció, liquació i comercialització d’un bloc de reserves d’hidrocarburs en la zona de Gassi Touil, Rhourde Nouss i Hamra, a l’aquest d’Algéria.

La participació accionarial de la nova societat és la següent: Repsol Exploració Algéria S.A. (48%); Gas Natural Exploració S.L. (32%, filial 100% de Gas Natural SDG), i Holding Sonatrach Raffinage et Chimie (20%, filial 100% de Sonatrach). 

El projecto Gassi Touil va ser adjudicat en 2004 per l’empresa estatal algeriana al consorci format per Repsol YPF (60%) i Gas Natural (40%), sent el primer contracte per a la realització d’un projecte d’aquest tipus adjudicat a un consorci de companyies estrangeres en aquest país. Es tracta d’un projecte amb importants sinergies donada l’actual preséncia d’ambdues companyies i la seva rellevant posició en els mercats gasistas.

L’área de Gassi Touil és adjacent a la conca de Berkine, on el consorci es va adjudicar el bloc d’exploració Gassi Chergui Ouest i próxim als blocs de Repsol YPF en Reggane (amb gas ja descobert) i M´ Sari Akabli. Primer accés directe a reserves per a Gas Natural El projecte, que té una durada inicial de 30 anys, atorga a Repsol YPF una posició de lideratge a Algéria, que sumada a la qual ja posseíx a Líbia, situa a la companyia en una posició privilegiada en el Magrib. Per a Gas Natural, representa l’accés directe, per primera vegada, a reserves de gas natural per a cobrir la creixent demanda del mercat.

La planta de licuefacció, que es localitzará en la zona industrial de Arzew, en les proximitats del port gasista del Djedid, tindrá una capacitat nominal de més de 4 milions de tones/any de gas natural licuado (GNL), que es podrá ampliar en el futur amb la construcció d’un segon tren. El gas que s’utilitzará en la planta procedirá de les reserves de gas ja descobertes en les árees de Gassi Touil, Rhourde Nouss i Hamra, i el GNL produít será comercialitzat per una societat participada també per Sonatrach, Repsol YPF i Gas Natural. 
 
El termini d’execució del projecte i construcció de la planta és de 54 mesos. Al llarg del passat any es van concloure els treballs de l’enginyeria conceptual de la planta i de les instal·lacions marines, i está previst que a la fi del present mes de març conclogui l’enginyeria básica que s’está desenvolupant en Houston per enginyeries especialitzades sota la supervisió d’un equip de Repsol YPF i Gas Natural.
 
També s’han desenvolupat els estudis d’investigació geotécnica i sísmica i d’impacte ambiental en l’área de construcció i s’ha procedit a l’adjudicació dels principals equips de procés. Campaña sísmica i perforació Així mateix, per al desenvolupament de les árees de Gassi Touil, Rhourde Nouss i Hamra s’está procedint a l’adquisició de dades mitjançant la campanya sísmica més ambiciosa realitzada fins a la data a Algéria i s’está preparant una intensa campanya de perforació, que s’iniciará a la fi del primer semestre de 2006.
 
Paral·lelament, s’está treballant en el disseny i construcció de les instal·lacions de producció i tractament de gas. També s’estan realitzant treballs d’exploració en les árees esmentades per a descobrir reserves d’hidrocarburs addicionals i portar a terme el seu posterior desenvolupament i producció, que permetrien abastir a un segon tren de licuefacción.  
 

ASÓCIATE

Encuentra el entorno, los profesionales, los conocimientos, las experiencias, servicios, proyectos e iniciativas más apropiados para afrontar con éxito tu carrera y favorecer el desarrollo y el crecimiento de tu negocio.

Socios corporativos

 

Contacta con nosotros:

 

900 67 00 97

aed@asociaciondedirectivos.org

Cataluña  |  Madrid  |  Comunidad Valenciana

Andalucía  |  Galicia  |  Canarias

Share This