Gas Natural invertirá 89 milions d’euros a catalunya l’any 2006 i arribará a 4 noves poblacions

Gas Natural Distribución té previst invertir prop de 89 milions d’euros a Catalunya al llarg de l’any 2006, que es destinaran, principalment, a ampliar la xarxa de distribució per fer arribar el subministrament a quatre noves poblacions catalanes.

Les poblacions a les que arribará el gas natural l’any que ve són Gelida, Callús i Sant Feliu de Codines, a la província de Barcelona, i Gualta, a la província de Girona. En aquesta última província, la companyia també gasificará el nucli d’Esclanyá, dins el municipi de Begur, i el barri de Verntallat, a la població de la Vall d’en Bas.

La inversió per fer arribar el subministrament a aquestes noves poblacions ascendirá a 64 milions d’euros. La resta d’inversions, prop de 25 milions, es destinaran a la renovació i manteniment de les infrastructures existents, amb la finalitat de reforçar les xarxes i de continuar millorant la garantia de subministrament.

Aquest important esforç inversor i comercial permetrá a Gas Natural Distribución incorporar 94.000 nous punts de subministrament al llarg del proper any 2006.

Noves infrastructures
Pel que fa les noves infrastructures, Gas Natural Distribución preveu finalitzar el gasoducte d’Alcarrás, a la província de Lleida, que permetrá connectar aquesta població a la xarxa de gasoductes de Catalunya i eliminar la planta de gas natural liquat (GNL) que actualment subministra al municipi. Així mateix, la companyia prosseguirá la tramitació del gasoducte Súria-Cardona-Solsona, de 33 quilómetres.

La companyia també está treballant en el desenvolupament de l’eix Caldes de Montbui-Moiá, a la província de Barcelona, que permetrá donar servei a tres noves poblacions els dos propers anys. A finals de 2006, s’iniciará el subministrament a Sant Feliu de Codines i, posteriorment, a Castellterçol i Moiá. La inversió corresponent a aquest eix ascendeix a 6,7 milions d’euros.

Així mateix, al llarg de 2006, Gas Natural Distribución continuará amb l’estudi de la gasificació de la comarca lleidatana de la Vall d’Aran, a través d’un gasoducte procedent del sud de França.

Tramitació de nous projectes
Amb la finalitat de continuar incorporant noves poblacions a la xarxa de gasoductes de Catalunya al llarg dels propers anys, la companyia prosseguirá també amb la tramitació administrativa dels projectes de gasificació dels municipis de Vandellós i Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, Tivissa, Pratdip i Mont-Roig, coincidint amb la construcció de dos grups de cicle combinat a la Plana del Vent. També a la província de Tarragona, la companyia iniciará els trámits administratius per a la gasificació de l’Aldea i La Masó, i finalitzará els estudis de viabilitat per a la gasificació d’Ascó, Flix i Vallmoll.

A la província de Lleida, Gas Natural Distribución continuará desenvolupant els estudis d’Albesa, La Portella, Vilanova de la Barca, Torrelameu, Corbins, Vilanova de Segriá, Benavent de Segriá, Torre-Serona, i Castellnou de Seana.

Una xarxa consolidada
Actualment, Gas Natural Distribución opera a 298 municipis catalans, a través d’una xarxa de distribució i transport de més de 13.300 quilómetres. Aixó suposa que més del 91% de la població de Catalunya está en disposició de poder utilitzar el gas natural a les seves llars, indústries i establiments comercials.

Gas Natural Distribución  ha invertit aquest any 2005 prop de 86 milions  d’euros, 55 dels quals es destinaran a construir noves xarxes de transport i distribució, i prop de 31, a la renovació i manteniment de les infrastructures existents.

La companyia tancará l’exercici amb més d’1,9 milions de punts de subministrament en servei, entre clients regulats i liberalitzats. Al mercat regulat, Gas Natural Distribución compta amb 1,15 milions de clients.

Les vendes de gas natural a Catalunya superaran els 65.000 GWh en tancar l’exercici 2005, el que suposa un increment superior al 7% respecte l’any anterior. Aquestes vendes inclouen els 17.000 GWh distribuíts als clients a tarifa de Gas Natural Distribución, i 48.000 GWh distribuíts per la companyia per a les dues comercialitzadores del Grup i per d’altres alienes. 

Conveni per a la renovació d’aparells
Per una altra banda, la companyia ha signat recentment un conveni amb l’Institut Catalá de l’Energia (ICAEN), la Federació Catalana d’Instal¢ladors (FERCA), empreses fabricants d’aparells i altres companyies subministradores, per a fomentar la renovació de calderes i escalfadors de gas, amb la finalitat d’aprofundir en la millora de l’eficiéncia energética i de la seguretat.

Activitats al mercat liberalitzat
Gas Natural Serveis, la companyia del Grup que opera al mercat liberalitzat doméstico-comercial, compta actualment a Catalunya amb més de 780.000 clients i 1,4 milions de contractes, és a dir, una rátio d’1,8 contractes per client.

Aquesta companyia va promoure en 2005, a través de campanyes específiques adreçades als seus clients a Catalunya, la instal¢lació de més de 10.000 calefaccions i, aproximadament, la mateixa xifra d’isntal¢lacions d’aire condicionat, els que representa un volum de negoci per al sector d’uns 50 milions d’euros.

Gas Natural Serveis també va registrar prop de 95.000 contractes de manteniment d’instal¢lacions, el que suposa que, actualment, prop de 540.000 clients disposen d’un contractes de manteniment amb aquesta companyia.

Finalment, i a través de la xarxa de Centres del Gas, es van vendre prop de 14.000 aparells de gas i eléctrics, i la companyia va promoure el finançament, a través del rebut de consum dels seus clients, de prop de 43.000 instal¢lacions noves.

ASÓCIATE

Encuentra el entorno, los profesionales, los conocimientos, las experiencias, servicios, proyectos e iniciativas más apropiados para afrontar con éxito tu carrera y favorecer el desarrollo y el crecimiento de tu negocio.

Socios corporativos

 

Contacta con nosotros:

 

900 67 00 97

aed@asociaciondedirectivos.org

Cataluña  |  Madrid  |  Comunidad Valenciana

Andalucía  |  Galicia  |  Canarias

Share This