Novartis: 10 anys de participació solidária dels seus col·laboradors


  • El Dia de la Solidaritat se celebra en tots els paísos on la Companyia está present per a commemorar el naixement de Novartis en 1996, producte de la fusió de Ciba i Sandoz.
     

  • Sota el lema de Si creus que un sol dia no pot canviar gens, planteja-te’l de nou, més de 270 col·laboradors del Grup Novartis a Espanya participen en 5 activitats diferents en cooperació amb diverses Institucions. 
     

  • El Dia de la Solidaritat en Novartis, juntament amb altres iniciatives internacionals com la lluita contra la malária, la lepra, la tuberculosi o el dengue; o locals com 1 euro solidari o el apadrinamiento de nens en l’Índia, reafirmen el compromís del Grup amb la Responsabilitat Social Corporativa.


Barcelona, 3 de maig de 2006.- El Dia de la Solidaritat de Novartis ha celebrat aquest any una edició molt especial: 10 anys de participació solidária. Són ja deu 10 anys compartint tasques, repartint il·lusió, coneixent situacions noves, comprometent-se amb les comunitats on Novartis está present i col·laborant amb diferents institucions i ONG’s. Tot amb un únic propósit: donar suport a qui més ho necessiten.
 
La bona acollida entre els seus col·laboradors en aquesta edició, amb més de 270 participants a Espanya, reafirma que aquesta jornada es consolida com la iniciativa social interna amb més repercussió en el Grup. Más de 100.000 col·laboradors en 50 paísos participen en aquesta Jornada.
 
L’objectiu d’aquest dia és que els col·laboradors de Novartis que vaig agafar ho desitgin, prenguin part en alguna de les activitats solidáries que s’organitzen en col·laboració amb Institucions i ONG que treballen en els ámbits social i mediambiental.
 
La participació en el Dia de la Solidaritat és una expressió clara del compromís personal dels nostres col·laboradors amb la Responsabilitat Social. A més de dedicar-nos a les nostres activitats centrades en la Cura de la Salut, vam desitjar que els nostres empleats es comprometin a nivell personal en iniciatives solidáries, destaca Daniel Vasella, President i CEO de Novartis a nivell mundial.
 
La desena edició del Dia de la Solidaritat a Espanya ha contat amb la participació de col·laboradors dels centres de Barcelona, Barberá del Vallés, Les Franqueses del Vallés i Palafolls. Han estat cinc les activitats on aquests voluntaris han pogut aportar la seva il·lusió i compromís.

Entre elles, un any més s’ha celebrat en la seu de Novartis la donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang del Consorci Sanitari Integral. Al voltant de 70 col·laboradors han pogut ajudar, amb aquest gest, a salvar més d’una vida.

La cita mediambiental ha tingut lloc aquest any en el Parc de la Serralada de Marina. Un total de 72 col·laboradors han contribuít a l’obertura d’un nou itinerari en aquest Parc situat en els voltants de Badalona.

La Fundació Arsis ha estat una de les institucions que ha viscut en primera persona la solidaritat dels col·laboradors de Novartis. Arsis es dedica a treballar per a afavorir la qualitat de vida entre els col·lectius més desfavorits del seu entorn a Badalona, especialment a través de l’educació i les activitats culturals, esportives i lúdiques. Els col·laboradors de Novartis van realitzar obres de rehabilitació en una sala que serveix com aula polivalent i menjador social. Novartis, ha acollit una vegada més el projecte amb entusiasme, donando tot el material necessari i aportant el buenhacer i voluntat generosa dels seus empleats, destaca Montse de Paz, directora de Arsis.

En la Fundació Vicente Ferrer, els 35 col·laboradors de Novartis que van acudir a la seva seu van comprovar qué suposa apadrinar un nen i com aquest óbol contribuíx al desenvolupament d’una comunitat sencera. Si apadrines un nen, apadrines també a la seva comunitat, contribuint al seu desenvolupament i al de tots els seus és el lema d’aquesta entitat.

Mai abans en un Dia de la Solidaritat, 6 hores havien canviat tant un entorn. D’aixó són testimonis el personal sanitari de la Casa Maternitat de’l Hospital Clínic de Barcelona i els familiars dels bebés ingressats en la planta de Neonatología. Sis hores van ser suficients per a canviar la cara de tota una planta de l’hospital, decorant-la amb motius infantils i reacondicionando la sala d’espera. Amb la seva labor, els col·laboradors de Novartis van aconseguir imprimir comoditat, alegria i esperança a un entorn hospitalari. També van tenir l’ocasió de compartir amb els majors ingressats en la Planta de Geriatria moments molt grats, en els quals fins i tot alguns dels ingressats es van atrevir a ballar amb el personal sanitari algun que altre tango.

Sobre Novartis
 
El Dia de la Solidaritat va néixer en 1996, després de la fusió de Ciba i Sandoz. Des de llavors han estat molts els col·laboradors que han participat de forma solidária en les nombroses activitats que s’han organitzat en col·laboració amb diverses entitats. Aquesta jornada manté intacte el seu esperit inicial: tendir una má al nostre entorn més próxim. El Dr. Jesús Acebillo, President del Grup Novartis a Espanya, ha manifestat la seva satisfacció per la implicació de tots en aquesta celebració:Considero que hem de contribuir dintre de les nostres possibilitats en la millora de les condicions de vida del conjunt de la societat: una responsabilitat que cada vegada més va a formar part de l’estratégia dels grans grups farmacéutics.

Aquesta acció es desenvolupa dintre de la Política Novartis de Civisme Empresarial, a través de la qual Novartis aspira a ser coneguda com una corporació responsable. Per a aconseguir aquest objectiu des del Grup s’actua d’una manera sostenible en els plánols: económic, social i mediambiental. Aquest compromís va dur en 2001 a establir la Política de Civisme Empresarial (Policy on Corporate Citizenship) que serveix de base per a les decisions i les accions que pren la companyia en tots els sectors a nivell mundial. En 2002, Novartis Farmacéutica va passar a ser la primera empresa multinacional certificada en Gestió ética, segons la Norma d’Empresa SGE21 Forética, certificació recentment renovada. Els col·laboradors són la clau de l’éxit, segons la Política de Civisme Empresarial de Novartis, i a més el Grup busca mantenir una posició d’avantguarda en matéria de Seguretat, Salut Laboral i Medi ambient (HSE).

Novartis está implicada en numerosas actividades que reafirman su compromiso en la gestión socialmente responsable y entre las que destacan: Fundación Novartis para el Desarrollo Sostenible; Instituto Novartis para Enfermedades Tropicales; colaboración con la OMS en la lucha contra la Lepra y la Malaria; ayudas para el acceso a tratamientos a pacientes en el mundo desarrollado; apadrinamiento de niños en la India; colaboraciones con ONG locales y Solidaridad con catástrofes ecológicas.

ASÓCIATE

Encuentra el entorno, los profesionales, los conocimientos, las experiencias, servicios, proyectos e iniciativas más apropiados para afrontar con éxito tu carrera y favorecer el desarrollo y el crecimiento de tu negocio.

Socios corporativos

 

Contacta con nosotros:

 

900 67 00 97

aed@asociaciondedirectivos.org

Cataluña  |  Madrid  |  Comunidad Valenciana

Andalucía  |  Galicia  |  Canarias

Share This